مدرسه علمیه فاطمیه پاکدشت
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
چكيده:
يكي از نيروهاي كنترل كننده انسان « نظارت ملي » است و به عبارت قرآن كريم « امر به معروف و نهي از منكر» امر به معروف و نهي از منكردر رديف نماز ،روزه ، زكات، خمس،
حج ، جهاد واقع شده است . يعني از جمله فروع دين است و قرآن به اندازه اي بر آن تاكيد دارد كه آن را يكي از بالهاي سعادت مي داند.
آدمي طبعااجتماعي است ودر زندگي مدني جهت مشخص شدن بايسته هاونبايسته ها رفتاري وكنترل غرايز وجلوگيري از تجاوز ها وبر خوردها، مقررات وقانون لازم است .
علي هذا اسلام كه خود را همان نسخه شفا بخش و بهترين راهنماي زندگي جوامع بشري مي داند(( ان هذا القرآن يهدي للتي هي اقوم ))يكي از راههاي ضمانت اجرائيش را نظارت عمومي وامر به معروف ونهي از منكر قرارداده است . ((كلكم راع و كلكم مسئول عن رعيه)) امام باقر عليه السلام درباره نقش ضمانت اجرايي امر به معروف ونهي از منكر فرمود:
بهاتقام الفرائض وتامن المذاهب و تحل المكاسب و ترد المظالم و تعمر الارض و ينتصف من الاعداء و يستقيم الامر؛ بوسيله امر به معروف ونهي ازمنكر واجبات بر پاداشته و راهها امن و كسبها حلال و ظلم ها دفع و زمين آباد مي شودو دشمنان به قبول انصافه وادار مي شوند و كارها رو به راه مي گردد.
واژگان کلیدی : معروف،منكر
تحقیق پایانی طلبه فارغ التحصیل حوزه علمیه فاطمیه(س) پاکدشت
استاد راهنما:آقای سید مجید داوودی
استاد ارزیاب: سرکارخانم شاکری
تاریخ دفاع: 84/12/20
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط وفائی نژاد در 1394/07/29 ساعت 08:22:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |