جامعه صالح، ويژگي‌ها، راه‌های اصلاح جامعه از ديدگاه قرآن

چكيده:
از ديدگاه قرآن، علاوه بر فرد فرد انسان‌ها، مجموع انسان‌ها كه به اصطلاح به آن جامعه گفته مي‌شود بايد در مسير كمال و سعادت بشر قرار داشته باشد و همانطور كه انسان صالح به صلاح و رستگاري خواهد رسيد، جامعه اي به رستگاري و سعادت مي رسد كه صالح باشد. از ديدگاه اسلام، انسان علاوه بر اينكه خلق شده است تا خود را از زشتي ها دور كند و آينده خود را براساس نيكي و پاكي ترسيم كند موظف است كه جامعه پيرامون خود را نيز از زشتي دور نموده و راه كمال و سعادت را براي ديگر انسان‌ها نيز فراهم نمايد.
از ديدگاه اسلام جامعه صالح داراي ويژگي هايي همچون خدامحوري، عدالت ورزي، مودت و هم‌دلي، امنيت و آرامش و استقلال و خودكفايي است. قرآن به ما دستور مي‌دهد كه با الگوگيري از گذشتگان راه رسيدن به آينده را براي خود هموار سازيم. از مهم‌ترين الگوهاي جامعه صالح حكومت حضرت علي (ع) است. ابعاد مختلف تفكر و عملكرد حضرت (ع) مبناي حركت جامعه به سوي اصلاح و صلاح است. همان‌طور كه هدف نهايي جهان، رسيدن به حكومت جهاني صالحان و سعادت ابدي انسان‌ها است.
بطور كلي، ابعاد مختلف اين بحث در سه فصل قابل بررسي است: فصل اول: مفهوم شناسي، ويژگي‌ها و الگوهاي برتر جامعه صالح از ديدگاه قرآن، فصل دوم: راه‌هاي وصول به جامعه صالح از ديدگاه قرآن كه به روش كتاب‌خانه اي توصيفي- تحليلي، جمع آوري شده است.
هر كدام از اين سر فصل‌ها داراي زير مجموعه هايي است كه ما را در رسيدن به جامعه ايده آل و مدینه فاضله ياري مي دهد.
پس اسلام ديني اجتماعي است كه در سند اصلي اش قرآن خصوصيات جامعه مطلوب و راه‌كار رسيدن به آن را ارائه فرموده است.
كليد واژه: اصلاح- حكومت جهاني- حكومت عدل- مدینه فاضله- جامعه صالح.

تحقیق پایانی طلبه فارغ التحصیل حوزه علمیه فاطمیه(س) پاکدشت

استاد راهنما: سرکارخانم حاجیان

استاد ارزیاب: سرکارخانم نیکوبرش

تاریخ دفاع: 90/7/27

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.