مدرسه علمیه فاطمیه پاکدشت
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
چکیده
مسأله « راه هاي دستيابي به عدالت اجتماعي » در جامعه يكي از مسائل مهم اجتماعي است. اسلام نيز به عنوان آخرين دين الهي به عدل و عدالت اهتمام زيادي دارد و يكي از اصول اعتقادي شيعه عدل است، بايد اين مسأله را از ديدگاه كسي بررسي كرد كه خود مظهر الهي بوده است و نظريات بديعش سال ها مورد استفاده محققان مسلمان و غير مسلمان بوده است.
با وجود شعارهاي عدالت محور همواره شاهد بي عدالتي در جوامع مختلف هستيم و همين مسأله اين پرسش را در ذهن به وجود مي آورد كه عدالت واقعي چيست؟ و راه هاي دستيابي به چنين عدالتي كدام است؟ در اين پايان نامه با استفاده از مسائل تاريخي و پيشامدهاي واقعي دوران آن حضرت به توصيف و تحليل مفهوم عدالت ، مزاياي آن و راه هاي دستيابي به عدالت در يك جامعه اسلامي پرداخته شده است. و روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتاب خانه ای بوده است و در سه فصل ارائه شده است؛ فصل اول: کلیات، فصل دوم: مفهوم شناسی عدل و عدالت در حکومت و فصل سوم: راه های دستیابی به عالت اجتماعی است.
شكي نيست كه يكي از مظاهر عدالت اجتماعي اين است كه مردم در آسايش همه جانبه زندگي كنند و تحقق چنين امري از ديدگاه علي(ع) در رسيدن حق مشروع هر فرد در جامعه توسط حاكمان و كارگزاران خدامحور ، عادل و متقي و ساده زيست ، مدير و مدبر و شجاع ميسر ميباشد. براي برقراري عدالت اجتماعي علاوه بر حاكمان و كارگزاران، قوانين نيز بايد درست و عادلانه باشد و مردم نيز همراهي و نظارت لازم را داشته باشند. اين همان اصولي است كه امام(ع) بدان توجه و تأكيد داشته است.
واژگان کلیدی: عدالت، عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی، عدالت قضایی
تحقیق پایانی طلبه فارغ التحصیل حوزه علمیه فاطمیه(س) پاکدشت
استاد راهنما: خانم فاطمه غلامی
استاد ارزیاب: خانم فرزانه نیکوبرش
تاریخ دفاع:1389/8/6
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط وفائی نژاد در 1394/02/01 ساعت 12:32:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1394/02/01 @ 05:11:15 ب.ظ
الزهرا (س) نصر [عضو]
ممنون از طلبه مذکور
موضوع خیلی خوبی ست
یا علی