مدرسه علمیه فاطمیه پاکدشت
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
چکیده
در اين تحقيق سخن از زينب (س) است و شخصيت اخلاقي و مبارزاتي ايشان. سخن از زينبي به ميان مي آيد كه نامي آشنا نه تنها براي شيعيان، بلكه براي همه تاريخ دانان، زني كه در تغيير مسير تاريخ بشريت نقشي اساسي و مهم ايفا كرده، از ديدي موجد، تاريخ جديد و در دنياي اسلام و سر فصلي عظيم در آن و با عنوانهاي درخشان است .
در اين تحقيق با مراجعه به منابع كتابخانه اي سعي شده گوشه اي از زندگاني حضرت از ولادت تا وفات بيان شود، البته مسئله اساسي و مهم در اين تحقيق اخلاق و مشي مبارزاتي اين بزرگوار است كه به نظر من براي زنان و دختران در هر عصري مي تواند مفيد باشد .
براي رسيدن به اين نكته مهم ابتدا از ريشه خانوادگي و شرافت نسبت ايشان شروع مي نمائيم و تولد ايشان، و اينكه چرا با تولد ايشان هاله اي از غم چهره پيامبر و خانواده پيامبر و خانواده او را پوشاند، دوران كودكي ايشان چگونه سپري شد و با چه حوادثي روبرو گشتند كمالات و توان روحي ايشان تا چه اندازه بود، آيا رسالتي بر دوش داشتند و چه زماني اين رسالت شروع شد . در اين رسالت تا چه اندازه نسبت به ولايت تعهد داشتند، در مقام پاسداري و دفاع چگونه بودند . مشي مبارزاتي ايشان چگونه بود، چه طرحي پيش رو گرفتند، در كربلا چه ديدند و چه كشيدند، پس از كربلا چه نقشي داشتند و سرانجام حاصل مبارزاتش چه بود و در حال حاضر وظيفه ما در حفظ نام و ارزشها و فداكاريهاي اين بانوي بزرگوار چيست؟
با پاسخ دادن به اين سئوالهاست كه شايد تا حدودي به هدف رسيد و نتيجه مطلوب را از اين تحقيق گرفت .
شرافت نسبت و ريشه خانوادگي ايشان باز مي گردد به جد بزرگوارشان رسول خدا و پدر بزرگوارشان امير المومنين (ع) و مادر بي همتايشان حضرت زهرا (س) با تولد ايشان غمي بر چهره اين خاندان بزرگ نشست، چرا كه پيامبر و پدر و مادر ايشان مي دانستند كه چه سختيهايي در انتظار اين دختر است و چه رسالت عظيمي بر عهده دارد، مي دانستند تنها 6 سال از كودكي او به راحتي پسري مي شود و ما بقي عمرش را سختيهايي پوشانده كه دل هر انساني را به درد مي آرود . اين سختيها با وفات رسول خدا شروع شد و تا به شهادت رسيدن بقيه عزيزانش به دردناكترين حالات ادامه يافت .
اما اين دختر بزرگوار در مكتب پدر و مادر و در محضر رسول الله درسهايي فرا گرفته بود كه باعث شد تا اندكي نيز شكوه ننمايد و رسالت خويش را بداند و تمام سعي خود را در به انجام رساندن اين رسالت نمايد مي دانست كه شروع اين رسالت با هنگامي با حسين (ع)به اوج مي رسد و پايان آن، شايد لحظه اي است كه چشم از اين جهان فرو بندد. در انجام اين رسالت با تمام وجود نسبت به ولايت متعهد بودند و برادر خويش را امام خود نيز مي دانستند، پيش از اينكه برادر خود را ياري نمايد، امام خويش را ياور بودند و اهداف عاليه او را دنبال مي نمودند .
در مقام پاسداري و مبارزه، بهترين و نيكوترين روشها را كه مايه توانمندي خود نيز بود انتخاب نمود. بعد از واقعه عاشورا نيز توان خود را از دست نداد و روشهايي را اتخاذ نمود كه اين نهضت عظيم حسيني نا فرجام نماند و قيام آفريني كرد كه در طول تاريخ ثبت شد .
امروزه ماهم براي زنده نگهداشتن نام و ياد فرياد شهيدان، به سيره و روش زينبي نيازمنديم، چرا كه خون شهداي عصر ما و نسل ما نيز امتداد خون شهداي كربلاست . آري، اگر ميخواهيم، بلند ترين فرياد تاريخ را بشنويم كه بشريت را به سوي زيبايي ها و ارزش ها و فضليت ها رهنمون شده است بايد به خطبه هاي زينب بنگريم. خطبه هايي كه چگونه زيستن و چگونه رفتن را تفسير كرده است و از مقام بلند شهادت تجليل .
تحقیق پایانی طلبه فارغ التحصیل حوزه علمیه فاطمیه(س) پاکدشت
استاد راهنما: حجت الاسلام والمسلمین سید حسن سید محمدی
استاد ارزیاب: خانم شاکری
تاریخ دفاع:1384/12/20
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط وفائی نژاد در 1394/02/14 ساعت 12:37:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |