مدرسه علمیه فاطمیه پاکدشت
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
مثل یک قطعه طلا، یک تکه جواهر ارزشمند، درست عین یک تندیس گرانقدر گذاشتهایمشان آن بالا بالاها، جایی که دست خودمان هم بهش نمیرسد. بعد داریم از دور نگاهشان میکنیم. هی لاف میزنیم که دوستشان داریم و عاشقشان هستیم. برایشان اشک میریزیم و ماتم میگیریم برای ظلمی که در حقشان شده است. عرفانمان که بیشتر میشود، یک قدم از دوست داشتن جلوتر میرویم و برایمان الگو میشوند و توی دلمان فکر میکنیم خیلی آدم حسابی هستیم که الگویمان حضرت زهرا (س) است. خیلی هم اگر الگوپذیر باشیم، نهایتا میچسبیم به حجاب و عفاف و حیا و عبادت و همسرداری ایشان و همه آنچه که بعد اخلاقی و عرفانی و فردی دارد. درست است که ایشان نمونه کامل حیا و عفت و حجاب بودند و الگوی کامل اول و آخر مادری و همسری؛ اما وجود مبارک فاطمه زهرا (س) این همه بود و همهاش این نبود. اتفاقا بعد اجتماعی پررنگی در تاریخ عصر خودشان داشتند.
هوش، آگاهی و بیداری سیاسی حضرت زهرا (س) یکی از مواردی است که مورد بیتوجهی قشر زنان مسلمان قرار گرفته است و همین امر باعث شده نه تنها در امور سیاسی و مسائل روز جامعه مشارکتی نداشته باشند، بلکه آگاهی بسیار ناچیزی در این زمینه داشته باشند. این در حالیست که ورقهای تاریخ از زندگی یگانه بانوی عالم، چیز دیگری ثبت کرده است. حضرت در طول عمر کوتاهشان، و با توجه به جوانیشان، هیچوقت نسبت به مسائل سیاسی و جامعه زمان خودشان بیتفاوت نبودند. آنگاه که حضورشان را در جامعه لازم و ضروری میدیدند، از خانه بیرون میآمدند و رسالت خود را به بهترین شکل به انجام میرساندند. بهترین شاهد این مدعا خطبه فدکیه و بقیه خطبههای سیاسی و اخلاقی به جا مانده از ایشان است.
ایشان هرگز زن بودن را بهانه عدم حضور در صحنه سیاسی و اجتماعی قرار ندادند و رسالتشان را به بقیه واگذار نکردند. تاثیر سخنرانیهای حضرت زهرا میان غاصبین، و بین زنان مهاجر و انصار، تحلیل و تجزیه درست ایشان از اوضاع سیاسی روز را نشان میدهد؛ به علاوه توانایی ایشان در به کارگیری زبان و ادبیات گیرا و رسایی که بتواند نشانگر راه از بیراهه باشد، از دیگر ویژگیهای رفتاری ایشان است.
این همیشه در صحنه بودن، این بیداری و آگاهی، این شانه خالی نکردن از زیر بار مسئولیت اجتماعی و سیاسی، این بیتفاوت نبودن نسبت به مسائل مهم جامعه، همه و همه از خصوصیات بارز حضرت زهرا (س) بود؛ ویژگیهایی که در کمتر زنی پیدا میشد در آن عصر و جامعه.
متاسفانه زنان طلبه، امروز در زمینه آگاهی سیاسی و اجتماعی، از الگوی بارزشان عقب ماندهاند. شاید هم به فکر رشد و تعالی خود در این زمینه نیستند. زیرا ما در بیشتر موارد شاهد بیتفاوتی و عدم حضور آنها در نقش یک خانم طلبه در اجتماع هستیم، و تحرک و فعالیت و اثرگذاری چشمگیری از این قشر نمیبینم. این به این معنی نیست که خانمهای طلبه اصلا در صحنه حضور ندارند، بلکه اینان هنوز نتوانستهاند در این زمینه به جایگاه مطلوبی برسند و انتظار بیشتری از آنها میرود.
اینکه فقط بعد فردی از زندگی حضرت زهرا (س) را بگیریم، و به بقیه ابعاد شخصیتی ایشان بیتوجه باشیم، خود ظلم بزرگی در حق ایشان است. وقتی ادعا میکنیم کسی اینچنین الگوی لحظه به لحظه زندگیمان است، باید همه آنچه در اوست، در ما نیز باشد.
فاطمه خوش نما
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط وفائی نژاد در 1391/06/06 ساعت 10:42:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1391/06/07 @ 10:01:05 ق.ظ
الزهراء(سلام الله علیها) [عضو]
سلام
ممنون از مطلب خوبتون
انشاءالله همگی پیرو حضرت زهرا باشیم.
1391/06/06 @ 01:39:32 ب.ظ
الزهرا (س) نصر [عضو]
احسنت
آفرین