مدرسه علمیه فاطمیه پاکدشت
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
چکیده
بحث پیرامون زندگی پس از مرگ و جهان دیگر همواره مورد توجه انسان ها بوده است . این که سرنوشت نهایی زندگی انسان به کجا ختم می شود و انسان ها چگونه و کجا نتیجه اعمال خود در این دنیا ، را خواهند دید ، از مسائل مهم زندگی بشر می باشد . با بررسی آیات قرآن کریم و روایات ماثوره از ائمه معصومین می توان دریافت که ؛ بهشت با نعمت های فراوان آن ، جایگاه ابدی پرهیزگاران و نیکوکاران است . در واقع انسانهای صالح و مومن نتیجه و پاداش اعمال نیک خود را در بهشت خواهند دید . لذا وقتی که ویژگی ها و اوصاف بهشت و بهشتیان در آیات و روایات مطرح می شود ، برای مومنین و معاد باوران انگیزه ایجاد می کند تا با انجام کارهای نیک بتوانند بهشت را به دست آورده و در زمره افراد صالح و بهشتی قرار بگیرند .روش این تحقیق ، توصیفی – تحلیلی است و روش جمع آوری اطلاعات هم به صورت کتابخانه ای می باشد که در سه فصل ارائه گردیده است .
دین اسلام که آخرین و کاملترین دین آسمانی است ، اصل معاد را از ارکان و اصول جهان بینی خود شمرده و آثار ایمان به آن را بیان می کند . همچنین با براهینی مانند برهان عدالت ، برهان رحمت و … اصل معاد را اثبات می نماید . از بحث های دیگر معاد ، بحث پیرامون کیفیت معاد از لحاظ روحانی و جسمانی بودن است که از سوی متکلمان و فیلسوفان مورد توجه قرار گرفته است .آیات قرآن کریم و روایات ، چهره و ویژگی های بهشت را بیان نموده و تمام مباحث مربوط به آن را مانند خلقت کنونی بهشت ، درهای آن ، نعمت های جسمانی حسی و نعمت های روحانی و معنوی ، به خوبی ترسیم نموده است .همچنین ویژگی های بهشتیان ، عوامل بهشتی شدن از قبیل ایمان و عمل صالح ، تقوا ، صدق و راستی و احسان و نیکوکاری و … در آیات و روایات اسلامی بیان شده است .بنابراین نعمت های بهشتی هر دو بعد وجودی انسان و نیازهای او را پاسخ می دهند . هم وجود مادی انسان و هم بعد معنوی آن ، خداوند این همه نعمت را در بهشت مهیا کرده تا افراد نیکوکار و پرهیزگار ، به پاداش اعمال نیک خود که در این دنیا انجام دادند ، برسند .
کلید واژه : معاد ، بهشت ، بهشتیان .
تحقیق پایانی طلبه فارغ التحصیل حوزه علمیه فاطمیه(س) پاکدشت
استاد راهنما: سرکارخانم جزایری
استاد ارزیاب: سرکارخانم خدایی
تاریخ دفاع: 92/11/24
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط وفائی نژاد در 1395/02/05 ساعت 08:41:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |