مدرسه علمیه فاطمیه پاکدشت
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
چکیده
نماز عالی ترین مظهر تسلیم و عبودیت آدمی در برابر خالق میباشد که آثار و بازتاب مثبت و سازندة بی شماری در ابعاد مادی و معنوی زندگی انسان به دنبال دارد. قدر مسلم دین و انجام مناسک آن به خصوص نماز، به عنوان پشتوانهای قوی برای اخلاق بشر ضروری است، به عبارتی با کاهش گرایشات مذهبی در جوانان و جامعه، کارکردهای دین در زمینههای مختلف سعادت فردی و اجتماعی کم رنگ شده و اجتماع بشری به سمت جامعهای منحط با افرادی نالایق حرکت خواهد کرد، لذا چگونگی جذب جوانان به نماز از اصلی ترین دغدغههای هر جوامع اسلامی میباشد، باید موانع و راهکارهای مناسب گرایش به نماز به طور بنیادین بررسی و عملیاتی شود؛ تحقیق در زمینه اهمیت و جایگاه نماز و آثار و فواید آن در جوانی و بررسی موانع فردی، خانوادگی، اجتماعی و راهکارهای مؤثر در گرایش جوانان به نماز که در بر دارنده عوامل انسانی و محیطی و روشهای مؤثر آن است، میتواند بهترین گزینه برای پایه ریزی جامعة نماز باشد، جامعهای که از سر درگمیها و انحرافات خارج شده و راه سعادت فردی و اجتماعی دنیوی و اخروی را طیّ مینماید و جوان با قلب پاک و فارغ از هر آلودگی، میتواند با نماز پلههای کمال را طی کرده و به قله جمال راه یافته و با نگاه به آینده، تمدن نوین اسلامی را پایه ریزی نماید.
پژوهش حاضر از جهت هدف، تحقیقی کاربردی بوده و روش تحقیق آن به شیوه توصیفی- تحلیلی است و روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانهای که در سه فصل ارائه میگردد، فصلی دربارة نقش نماز در شکل گیری شخصیت جوانان، فصل دوم در موانع گرایش جوانان به نماز و فصل سوم راههای جذب جوانان به نماز.
واژگان کلیدی: نماز، جوان، موانع، راههای جذب
تحقیق پایانی طلبه فارغ التحصیل حوزه علمیه فاطمیه(س) پاکدشت
استاد راهنما: سرکار خانم جزایری مجد
استاد ارزیاب: سرکار خانم خدایی
تاریخ دفاع: 93/2/3
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط وفائی نژاد در 1394/04/24 ساعت 10:32:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |