مدرسه علمیه فاطمیه پاکدشت
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
cb:post_author_photo_small][cb:post_author_photo_big][cb:post_body1][cb:post_body2]
همیشه برایم این سوال مطرح بود که : چرا برای سلامتی امام زمان صلوات می فرستیم ؟امام که از طرف خداوند از هر شر و گزندی در ایمن است؛ البته می دانم که صلوات بر ائمه( ع) نوری است که به خود ما برمی گردد اما علت آن را می خواهم بدانم و چرا برای سلامتی ائمه دیگر صلوات می فرستیم انها که در این دنیا نیستند؟
باید دانست که اصل موضوع صلوات فرستادن بر رسول خدا (ص) نه ابتکار مسلمین بوده و نه آنکه نعوذبالله خود حضرت برای نفع خویش این دستور را به مسلمین داده است. خداوند متعال آن حضرت را که شایسته ترین بندگان و برجسته ترین و کامل ترین انسان در طول تاریخ بشریت، بلکه عالی ترین تجلی خدا در کل نظام آفرینش است و همه موجودات عالم حتی فرشتگان الهی در پرتو نور کمالات و افاضات او به امر ذات لا یزال زندگی می کنند، لایق برای صلوات و درود خویش دانسته است، و نه تنها به همه ملائکه کرام و فرشتگان خویش امر کرده که بر آن حضرت صلوات و درود بفرستند ، بلکه این موضوع را توسط پیک وحی، جبرئیل امین، به رسولش (ص) و بندگان مؤمنش ابلاغ کرده، و از همه مؤمنین خواسته است که بر این پیامبر بزرگ و مصلح بزرگوار تاریخ و راهنمای ارجمند بشریت صلوات و درود بفرستند پس شکی نیست که اهل بیت علیهم السلام از گزند هر شر و بلایی ایمن و محفوظند و فرستادن صلوات بر آنها برای حفظ نیست بلکه برای طلب رحمت است حتی اگر معصومین علیهم السلام باشند:«ان الله و ملائکته یصلون علی النبی یا ایها الذین آمنوا صلوا علیه و سلموا تسلیماً» همانا خداوند و فرشتگان او بر پیامبر درود می فرستند، ای کسانی که ایمان آورده اید، شما (هم) بر آن پیامبر صلوات و بهترین سلام بفرستید.( احزاب،(33) ، آیه56.)
علاوه بر اینکه صلوات و سلام فرستادن مسلمانان بر پیامبر اکرم (ص) گونه ای تشکر و سپاسگزاری از زحمات طاقت فرسای رسول گرامی اسلام(ص) و اهل بیت علیهم السلام است و قدردانی هر مسلمان از نعمت «هدایت» و «ابلاغ پیام الهی» که از بزرگ ترین نعمت های خداوند است لازم می نماید، از نظر روان شناسی و علم النفس نیز خود این صلوات و سلام فرستادن و دعا برای پیغمبر و اهلبیت نمودن، موجب تحکیم و ریشه دارتر شدن محبت به آن حضرت و ائمه معصومین علیهم السلام می شود و به تبع این زمینه سازی روحی، تبعیت بیشتر شخص را از رهنمودهای آن حضرت فراهم می کند. افزون بر این، عبارت صلوات ( اللهم صل علی محمد و آل محمد) یک دعاست. همچنین کلمه «صلوات» به معنای انعطاف و عطف توجه خداوند و نزول رحمت االهی است که مسلمانان هنگام صلوات فرستادن و گفتن جمله «اللهم صل علی محمد و آل محمد» دعا می کنند و از خداوند می خواهند که عطف توجه و رحمت بیشتری بر پیامبر اکرم (ص) ومعصومان (ع) داشته باشد و انوار مقدس وارواح مطهر آنان را به درجات بالاتری از قرب الهی ارتقا دهد.( المیزان، ج 16، ص338.)
صلوات فرستادن آن قدر در دین مبین اسلام مهم است که شرط استجابت دعا شده است و احادیث متعددی در کتب روایی اهل سنت وارد شده است مبنی بر اینکه هر دعایی که انسان بکند، حجابی بین آن دعا و خداوند قرار دارد مگر آن که صلوات فرستاده شود. پیامبر اکرم(ص) فرموده است: الدعاء محجوب حتی یصل علی محمد و اهل بیته، اللهم صل علی محمد و آله . (الصواعق المحرقة، ص148
محبونه نصرتی زاده “همکار فرهنگی” ( سطح سه)
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط وفائی نژاد در 1394/10/15 ساعت 09:22:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1394/10/15 @ 06:46:00 ب.ظ
مرکز تخصصی تفسیر شاهین شهر [عضو]
اللهم صل علی محمد و آل محمد
دوست عزیز منتظر حضور شما در وبلاگمان هستیم