ویژگی های خاص امام زمان (عج)

     بارها یا خودم مرور کرده ام که کدام امام نسبت به سایر ائمه برتری دارد؟ کدام بالاترین و بیشترین ویژگی را دارد؟ اما متوجه شدم که همه امامان نور واحد هستند و تفاوت و فرقي باهم ندارند مگر در بعضي از ويژگيها و مسووليتها ؛ مثل تشكيل حكومت جهاني به دست ايشان و تسلط بر كل عالم هستی. به همین دلیل خصایص و ویژگی امام زمان (عج) برایم خیلی مهم امد زیرا که ایشان حکومت جهانی عدل خود را خواهند داشت ،هر وقت که ظهور نمایند در زمان حضور این حکومت تشکیل می شود.
خصایص و ویژگی های والای امام زمان نسبت به سایر ائمه هدی چیست؟
براساس منابع معتبر روايى و تاريخ، امام مهدى(عج) خصوصيات و خصالى برجسته و والايى دارد كه در بعضى از آنها منحصر به فرد بى‏همتا است و يا جامع همه ويژگى‏ها و خصايص است كه ديگر اوليا و انبيا دارنده بعضى از آنها بودند.
1) دانشمندترين و حكيم‏ترين مردم‏

رسول خدا(ص) فرموده است: خداوند متعال از روزها، روز جمعه و از شب‏ها، شب قدر و از ماه‏ها، ماه رمضان را برگزيد. مرا نيز پيامبر برگزيد و على را براى من جانشين و ولىّ انتخاب كرد. از على نيز حسن و حسين را حجت براى جهانيان برگزيد كه نهمين فرزند حسين (قائم)، دانشمندترين و حكيم‏ترين آنان است.(بحار الانوار، ج 46، ص 372، ج 14 ؛ كمال الدين، ص 281، ج 32.)

2) مورد عنايت مخصوص الهى

امام باقر«ع» فرمود: ” قائم ما با «رعب» يارى شده و به نصرت الهى تأييد مى‏شود. زمين براى او رام مى‏گردد.( بحار الانوار ج‏52، ص 191 ؛ منتخب الاثر، ص 360)
امام باقر«ع» نيز فرموده است: هرگاه قائم آل محمد«ص» ظهور كند، خداوند او را با فرشتگان نشان دار (بالملائكة المسوّمين) و مقرّب يارى مى‏كند، جبرئيل، پيشاپيش او و ميكائيل از طرف راست و اسرافيل از طرف چپ او حركت مى‏كنند. بهت و رعب و وحشت به فاصله يك ماه راه - از جلو، عقب، چپ و راست او - حركت مى‏كند (يعنى شعاع هيبت آن حضرت، تا مساحت يك ماه راه را زير پوشش مى‏گيرد) و فرشتگان مقرّب خدا، خدمت گزاران او هستند. همراه او، شمشيرى بر كشيده و برهنه است. خداوند متعال، روم، ديلم، هند، كابل و خزَر را براى او فتح مى‏كند.( الغيبة النعمانى، ص 234، ج 22 ؛ بشارة الاسلام، ص 118)
3) عصاره و شبيه پيامبران‏

امام زين العابدين«ع» فرموده است: ” در قائم ما »، سنّتى از نوح، سنتى از ابراهيم، سنتى از موسى، سنّتى از عيسى، سنتى از ايوب و سنتى از حضرت محمد«ص». اما از آدم و نوح، «طول عمر» و اما از ابراهيم، «پنهانى ولادت و كناره‏گيرى از مردم» و اما از موسى «خوف و غيبت» و اما از عيسى «اختلاف مردم درباره او» و اما از ايوب «فرج پس از گرفتارى» و اما از محمد«ص» «خروج با شمشير» و … .” (كمال الدين، ج 1، ص 221، باب 31، ح 3)
4) داراى عمرى طولانى

امام سجاد«ع» درباره آن حضرت فرموده است : در قائم سنتى از نوح است و آن طول عمر (او) است.( کمال الدين و تمام النعمة، ج 1، ص 322، ح 4)
5) مورد احترام و محبوب امامان و اوليا

مهدى موعود، برگزيده ممتاز الهى و محبوب دل صالحان، اوصيا و انبيا - به خصوص امامان پيش از خود - و مورد احترام و توجه خاص آنان بوده است.
حضرت صادق«ع» مى‏فرمايد : اگر دوران او را درك مى‏كردم، همه زندگى‏ام را در خدمت به او مى‏گذراندم. (الغيبة النعمانى، ص 245، ج 26)

پيشواى هشتم وقتى نام عزيز او (قائم) را شنيد، برخاست و بر روى پاى مباركش ايستاد و سر نازنين را به سوى زمين خم كرد. پس كف دست راست خود را بر سر نهاد و فرمود خداوندا بر فرجش شتاب كن و راه ظهور و قيامش را آسان گردان».
محدّث جزايرى نيز نقل كرده است كه روزى در مجلس حضرت صادق«ع» اسم مبارك آن جناب برده شد، پس حضرت براى تعظيم و احترام او برخاست .( نجم الثاقب، ص 444)

6) مقتداى عيسى"ع”

يكى از ويژگى‏هاى برجسته امام مهدى(عج) تبعيت و همراهى برخى از اوليا و برگزيدگان الهى - از جمله حضرت عيسى و خضر«ع» - با او است. بعد از قيام جهانى آن حضرت، عيسى«ع» نيز ظهور مى‏كند و در پشت سر امام«ع» قرار مى‏گيرد. به رهبرى‏اش گردن مى‏نهد و حتى همراه با او نماز مى‏خواند.
رسول خدا«ص» فرموده است :امام، با حضرت عيسى«ع» دور هم مى‏آيند ؛ پس هنگام نماز فرار مى‏رسد. حضرت مهدى(عج) به عيسى«ع» مى‏گويد : نه، شما براى امامت نماز، شايسته‏تريد. آن‏گاه عيسى«ع»، به آن حضرت اقتدا كرده، نماز را پشت سر او مى‏خواند.
در روايت ديگرى نيز از پيامبر«ص» آمده است :بهشت مشتاق چهار نفر از خاندان من است كه خدا آنان را دوست دارد و مرا به دوستى آنان فرمان داده است ؛ على، حسن، حسين و مهدى ؛ كه حضرت عيسى پشت سر او نماز مى‏خواند. (الخواص، ج‏2، ص 325 ؛ منتخب الاثر، ص 317 اثبات الهداة، ج 7، ص 103)
7) زيباترين موجود بهشت

بر اساس روايات معتبر، حضرت مهدى(عج)، هم در دنيا و هم در بهشت، از جمال و كمال بى‏نظيرى برخوردار است. پيامبر اكرم«ص» درباره آن حضرت مى‏فرمايد : المهدى طاووس اهل الجنّة ؛ ” مهدى طاووس اهل بهشت است". ( كشف الغمة، ج 2، ص 481(.
اين تعبير جالب درباره هيچ پيامبر يا امامى وارد نشده است و اختصاص به حضرت ولى‏عصر(عج) دارد. اين رمز، نهايت زيبايى و جمال آسمانى و فوق العاده او دارد ؛ به طورى كه در ميان بهشتيان، ممتاز و شاخص است و خلاصه اينكه زيباترين موجود بهشتى و ديدنى‏ترين تمام اهل بهشت است .(شمس ولايت، ص 81)
8) ميراث‏دار پيامبران

بر اساس روايات، تمام معجزات و ودايع انبيا و اوصيا، همراه حضرت مهدى(عج) وارث پيامبران و اوصيا است و خداوند معجزات انبيا را در اختيار ايشان نهاده است. وجود ميراث پيامبران در نزد حضرت مهدى(عج)، بيانگر اين است آن حضرت، جامع صفات و خصوصيات آنان بوده و دارنده وسايل و لوازم منحصر به فرد ايشان است ؛ براى نمونه :

الف) تابوت آدم«ع» : حضرت مهدى آن را از درياچه طبريه بيرون مى‏آورد ؛ به طورى كه نه پوسيده و نه متغيّر گشته است.( بحار الانوار، ج 52، ص 351، ح 9104)
ب) عصاى موسى«ع» : آن را از درياچه طبريه - و در روايتى از غار انتاكيه - بيرون مى‏آورد و با آن چنان مى‏كند كه موسى با فرعون كرد.
ج) حجر موسى«ع» : سنگى است كه آن را از مكّه به همراه خواهد داشت و تا كوفه، به هر جا كه بزند، چشمه‏اى از آب ظاهر شود. اصحاب او بنوشند ؛ هر كس تشنه باشد، سيراب و هر كه گرسنه باشد، سير گردد.( اصول كافى، ج 1، ص 258، ح 614
د) تورات و انجيل و ساير كتاب‏هاى آسمانى : … مهدى مردم را به تورات، انجيل و كتاب‏هاى آسمانى دعوت خواهد كرد. آنها را از غارى در انطاكيه بيرون آورده، بين اهل تورات به تورات و اهل انجيل به انجيل و اهل زبور به زبور حكم خواهد كرد.(بحار الانوار،ج 52،ص 351،ح 103 علل الشرايع،ج3، ص 161
س) پيراهن يوسف«ع» : جبرئيل اين پيراهن را هنگامى كه حضرت ابراهيم را در آتش افكندند، بر تن او كرد. پس آن را بازوبند ساخت و به بازوى اسحاق بست و اسحاق به يعقوب و يعقوب به يوسف… سپس در دست حضرت مهدى خواهد بود.( بحارالانوار، ج 17، ص 147.
ص) انگشتر سليمان : حضرت مهدى، اين انگشتر را همراه خود دارد. وقتى آن را در دست مى‏كند، جن و طيور بر دور او جمع مى‏شوند.( مهدى منتظر، ص 46 ؛ به نقل از : سؤال از امام مهدى در روايات، ص 45 و 46
ض) پيراهن رسول گرامى اسلام«ص» : يعقوب بن شعيب از امام صادق«ع» روايت كرده است : «آيا پيراهن قائم را - كه هنگام قيام مى‏پوشد - نشانت ندهم؟ عرض كردم : چرا ؛ پس آن حضرت جعبه‏اى را خواست و آن را گشود و آن پيراهن كرباسى را بيرون آورد. آن را باز كرد كه ناگهان ديدم در آستين چپ آن، آثار خون مشاهده مى‏شود. سپس فرمود : «اين پيراهن پيامبر اكرم است ؛ در روزى كه دندان‏هاى پيشين آن حضرت، ضربه ديد». آن پيراهن خونى را بوسيدم و بر صورت خويش نهادم. سپس امام صادق«ع» آن را در هم پيچيد و برداشت.( الغيبة النعمانى، ص 350، ج 42

علاوه بر اين، آثار ديگرى از پيامبر اكرم«ص» و حضرت على«ع» را به همراه دارد ؛ چون بيرقى كه جبرئيل در روز بدر آورد، عمامه سحاب، زره پيغمبر، انگشتر و عصاى آن حضرت، اسب، مصحف و ذوالفقار حضرت على«ع»، عهدنامه‏اى از پيغمبر اكرم«ص» و… .

براي مطالعه بيشتر ر.ك : مهدويت ( پيش از ظهور ) ، رحيم كارگر ، نشر معارف.

                                               محبوبه نصرتی زاده"همکار فرهنگی” (سطح سه)

  • نظر از: فانوس
    1394/10/30 @ 07:36:06 ب.ظ

    فانوس [عضو] 

    السلام عليك يا فاطمه معصومه عليها السلام
    خشت خشتِ گنبد طلايي ات مثل يك آهن رباي نيرومند، دل ها را به سمت خود مي كشد…
    وسعت ميدان مغناطيسي جاذبه وار زميني از خاك تا افلاك ادامه دارد. تنها نه دل هاي ما خاكيان، كه افلاكيان را به طواف مي خواند…
    اي فرشته هاي خدا زاير هميشه درگاهت!
    چه قدر خداوند تو را خوب آفريده است و چه نيكو در وجودت آفرينش را خلاصه كرده و چه زيبا تو را به زمينيان محتاج هديه بخشيد.! تو را كه در قداست، به مريم مي ماني، در نجابت به ساره و در كرامت به خديجه عليهاالسلام. تو را كه به زهرا عليهاالسلام ماننده اي.
    يا فاطمة اشفعي لنا في الجنة!
    خود را مطهر مي كنم كه به ديدار تو بيايم.
    در صحن حرمت كه تكه اي از بهشت است، احساس آرامش مي كنم؛ احساس سبكي، احساس بي وزني.
    مرا مي پذيري شفيعه روز جزا؟!
    كبوتر دلم را نذر گنبد طلايي نگاه تو كردم تا زير سايه مهرباني ات به خوان كرامتت ميهمان شوم و از دست هاي لطف و عنايتت، آب و دانه معرفت، گدايي كنم!
    ضريح نقره اي ات به من لبخند مي زند. هر بار كه مرا مي بيند، به من لبخند مي زند؛ چه دير بيايم و چه زود.
    ضريح تو، اصلاً از من دلگير نمي شود…
    ضريح نقره اي ات، كلونِ در بهشت است.
    مگر نه اينكه «هر كس تو را با معرفت زيارت كند، بهشت بر او واجب مي شود؟! و اينك اين منم! آمده ام، با كوهي اندوه بر شانه هايم! با دريا دريا غم در قلبم! با آسمان آسمان نور در سينه!
    تا زاير لحظه هاي باصفاي تو باشم. مي شود كه جام ادراك مرا از معرفت سرشار كني؟
    مي شود فقط من باشم و تو! من زيارت نامه بخوانم و تو گوش فرا دهي! من همراه فرشتگان آستانت نجوا سردهم و تو پذيرا شوي!
    مي شود من تو را بخوانم، تو جوابم ندهي؟ مي شود من بيايم، تو نپذيري؟ مي شود من با تمام مصيبت هايم تو را دوست بدارم و تو، با تمام خوبي هايت، دست رد به سينه ام بزني؟ نه، هرگز! كدام عقده در حرمت ناگشوده مانده است؟! كدام قدم از در آستانت نااميد برگشته است؟
    كدام دعا در حريمت به اجابت نرسيده است؟!
    تو خود دل شكسته اي و از اندوه شكستن آگاهي! پس هرگز دل هاي زائرانت را نخواهي شكست. تو خود چشم انتظاري را تجربه كرده اي؛ پس هرگز، چشم انتظاران حرمت را منتظر نخواهي گذاشت!
    نايب الزهرا! هر بار كه از خودم دلتنگ مي شوم، به سوي تو مي آيم؛ به آستان تو كه هميشه از خدا لبريز است. در حرمت خدا مي وزد، خدا احساس مي شود. خدا جريان دارد. در تمام آينه هايت، خدا متجلي است. السلام عليك يا معصومه عليهاالسلام! اي مزارت انعكاس قبر پنهان بتول! چه قدر غربت صحن و سرايت به بقيع مي ماند.
    روزگاري قدم به ديده قم نهادي و يكريز باران مهرباني ات را، بر اهاليِ اين خاك باريدي و باريدي.
    يك روز به دنبال برادر، ميهمان شهر شدي و شهر ميهمان خوان كرامتت شد.
    يك روز آمدي و براي هميشه ماندي.
    و اينك از گوشه گوشه عالم، بوي خوش چادر تو، همه دل هاي عاشق را به قم مي كشاند.
    يا كريمه اهل بيت!
    اين دست كوتاه ما و اين بلنداي كرامت تو.
    http://fanoos.kowsarblog.ir

  • کتابسرای خاتم
    نظر از: کتابسرای خاتم
    1394/10/23 @ 09:37:35 ق.ظ

    کتابسرای خاتم [بازدید کننده]

    شرح کتاب الموجز فی اصول الفقه - شارح: آیت الله حاج شیخ علی صافی اصفهانی - دوره دوجلدی شامل متن عربی ، ترجمه و شرح - اصفهان کتابسرای خاتم - 03132236739 - 09133062935 - جهت اطلاع : قیمت دوره دو جلدی 450.000 ریال - امکان ارسال کتاب- www.posteketab.blogfa.com

  • نظر از: صدیقه طاهره انبار الوم
    1394/10/20 @ 04:25:31 ب.ظ

    صدیقه طاهره انبار الوم [عضو] 

    سلام
    خداقوت
    ممنون از حضور گرمتون
    وبلاگ خوب و مفیدی دارید
    بنظرم مطلب ها کوتاه تر باشد و توضیحات در ادامه مطلب بیاید برای حوصله و صرف وقت خواننده بهتر است
    موفق باشید

نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.